Hur går en perukutprovning till hos Huvudsaken frisör & perukshop?

Kom förbi eller boka tid för en utprovning, även Drop-in i mån av tid. Medtag ev., remiss. Salongen har bl.a., avtal med Uppsala, Stockholm och Västmanlands Landsting. Salongen tar givetvis även emot privata kunder som önskar införskaffa peruk  En köpt peruk har Ej öppet köp eller bytesrätt.

Vid ditt första besök hos mig går vi igenom stil & färg på önskad peruk. Finns en perukmodell hemma som du trivs med, får du givetvis med dig den på en gång!
Hittar vi inte det du önskar, beställer vi hem flera peruker som vi tror ska passa dig. Dessa peruker provar vi vid ditt andra bokade besök.
Vi klipper in din peruk om så önskas. Behövs ytterligare justering/klippning inom rimlig tid efter ditt köp så ordnar vi det.

Ögonbryn och fransar kan också falla. I shoppen kan du handla lösfransar och praktiska “mallar” att måla i dina bryn.
Vi ger dig värdefulla tips om hur du sätter fast fransar och målar i dina bryn.
Salongen har mineral Make-up och önskar du så lägger vi gärna en Make-up åt dig vid ditt besök, självklart kostnadsfritt.

Du får även skötselråd som vi noga går igenom tillsammans.
Du behöver special produkter för att sköta din peruk, antingen det är äkta hår eller syntethår. Det kostar dig mellan 490-590 kr. Vi går igenom produkternas användningsområden så du känner dig trygg. Vänligen observera att dessa produkter byts inte in i efterhand.

Innan du bestämmer dig för vart du ska gå, besök bloggar, hemsidor och ev., butiken för gratis kataloger som ger en uppfattning om vilken salong som passar dig bäst!
Vänligen observera att peruk byts inte in eller tillbaka, inte heller perukprodukter och tillbehör. Undantag gäller för sjalar och mössor, där färg och modell kan bytas inom en vecka. Salongen kan EJ sälja begagnade varor vidare.

Vi gör gärna HEMBESÖK och SJUKHUSBESÖK. Peruker och tillbehör medtages, utprovning görs direkt på plats!
Betala gärna med kort då kortterminal finns tillgänglig vid besök.

Kom till oss om du förlorat ditt hår, eller har tunt hår och känner att du vill ha en snygg modern frisyr som du känner dig säker och trygg med. Man behöver inte vara sjuk för att vilja köpa en peruk. Jag har hjälpt många som mår väldigt dåligt över sitt tunna hår.

 Doris 75 år -” Varför gick jag inte tidigare och provade? Nu vågar jag gå ut bland folk och känna mig självsäker igen!”

Peter 34 år – ” Skönt att under min behandlingstid kunna känna mig snygg och normal i håret, jag vill jobba det lilla jag kan och vill inte få frågor om att jag tappat håret, räcker att mina närmaste vet att jag är sjuk”

Emilia 18 år – ” Trodde aldrig att jag skulle kunna ha långt hår utan lugg och inga kanter syns på peruken! Jag tog äkta hår och kan styla mitt långa hår som jag vill, tejpar fast den och sover även med den ibland om det krisar när jag är bland kompisar, livet fortsatte trots min alopecia”

Jag ger dig alltid bra erbjudanden vid köp av flera peruker! Passa på att skaffa dig två peruker på en gång så du har att växla med. Antingen två lika ,eller varför inte våga lite, skifta färg eller längd?  Med ditt hår förändrar du din stil. Tufft, romantiskt eller sportigt, du väljer, jag ger dig råd.

Får man klåda av peruken?

Vanligtvis inte. Tvätta peruken regelbundet så den är fräsch. Använd gärna en tunn cap under peruken om det kliar, finns i shopen, ett skönt alternativ. Stommarna på peruken är sammetklädda och mjuka i kanterna.

Hur sköter jag peruken?

Tvätta peruken regelbundet, viktigt. Du får tydliga instruktioner med dig om skötsel och vård. Du känner precis som ditt egna hår när peruken ska tvättas.. Följ råden noga! Då förlorar den inte sin glans och sitt naturliga fall. För förvaring rek vi en perukhållare, wig-tree – ett oumbärligt hjälpmedel.

Kan jag styla peruken med värme?

En syntetperuk går EJ att styla med värme, den smälter vid ca 60 gr.
Skydda din peruk för starkt solsken med UV skydds spray, hatt, sjal el turban.
Ha gärna en extra peruk att byta med om du vet att du är varm av dig och svettas mycket. Liten cap,hudfärgad, att inunder är absorberande och skyddar din peruk, syntet el äkta hår ( 129kr i shopen)

Kan jag färga peruken?

En syntet peruk går inte att färga. Äkta hår går att göra mörkare eller effektslingor i koppar och rött ex. Görs alltid av din perukspecialist!!

Hur stylar jag peruken?

En syntet peruk är färdig i form och frisyr där den köps.Den återfår sin form, ev lockighet när den tvättats. Vill du forma och styla den lätt åt nåt håll ex, använd stylingspray rek av din perukspecialist, ingen annan.
Äkta hår kan du styla med värmeverktyg, plattång,kontång, djupvågstång. Du måste ALLTID använda värmeskyddsspray innan, annars skadas din peruk.

Kan jag bada med peruk?

Syntetperuker tål inte salt och klorvatten. Använd badmössa sjal el liknande. Snyggt designade badmössor finns i shopen. Äkta hår ska heller inte doppas i salt och klorvatten, den kan tova sig och färgförändras. Doppa inte huvudet.

Varför kan man förlora håret vid cellgiftsbehandling?

Cellgiftsbehandlingen hämmar hårtillväxten i hårsäckarna genom att påverka hårcellernas kvalitet. Håret blir skört och går lätt av. Patienten får normalt tillbaka sitt hår en till två månader efter avslutad cellgiftsbehandling. (Se även info om håravfall här.)

Förbered dig i god tid på ev. håravfall vid cellgiftsbehandlingen. Allra helst bör du beställa en tid för rådgivning hos oss (perukkonsultation) innan cellgiftsbehandlingen börjar eller senast efter den första behandlingen, när du fortfarande har ditt egna hår kvar. Att ha sitt hår kvar vid konsultationen underlättar utprovning av peruk.

När håret är på väg att lossna vid behandling så ömmar din hårbotten, detta är inte farligt! Bara ett tecken att det är på gång och går över!

Hur finner jag rätt hårersättning/ peruk?

Utbudet av peruker inkluderar nästan alla frisyrer och hårfärger. Det är dock viktigt att vissa kriterier, som naturlighet, bekvämlighet och fastsättning uppfylls. Dessa krav kan endast en hårspecialist uppfylla. Varuhus eller försäljning av peruker per katalog kan det ytterst sällan. I valet mellan äkta hår eller syntetperuk ska du prova båda materialen hos din perukspecialist. Känn efter vad som känns bäst för dig. Din perukspecialist berättar om för- och nackdelar.

Som hårersättningsspecialist finner vi tillsammans med dig den rätta frisyren, klipper till den så att den passar dig och instruerar dig i hur du skall behandla och vårda din peruk på rätt sätt.

Hur hjälper peruken mig?

En hårersättning kan bidra till att förbättra livskvalitén väsentligt. En peruk innebär att ingen märker håravfallet och så kan sjukdomen, åtminstone rent visuellt, träda i bakgrunden.
Våra peruker ger en konkret hjälp som tillfredställer såväl psykiska som kosmetiska behov. Tack vare sina speciella egenskaper och den höga kvalitén ökar de välbefinnandet och garanterar en hög bekvämlighet. Mjuka sammetsklädda kanter skonar den oftast mycket irriterade huden hos cellgiftspatienter.

När det gäller klippning, färg och passform kan nästan alla önskningar uppfyllas. Kombinationen av vår erfarenhet inom frisöryrket, vår kunskap som specialister inom hårersättning och det stora utbudet av perukmodeller, gör att hittar du säkert din nya frisyr.

Vilken peruk som passar din typ bestämmer du själv. Vi som perukspecialist står till ditt förfogande med all den hjälp du behöver.

Vad symboliserar en peruks kvalitets egenskaper?

En peruk, också en dyr modell, ser endast bra ut om den sitter riktigt och blir ordentligt friserad. Vi som perukspecialister känner till perukens kritiska punkter väl och vet att pann- och sidhår skall tunnas ut, inte ha volym och klippas fransiga om det skulle behövas.

Hårlängd och konturer skall anpassas individuellt och klippas till så att frisyren faller riktigt och ser naturlig ut.
Det är viktigt för oss att du mår bra med din nya frisyr. Hit hör en individuell anpassning av peruken samt en utförlig rådgivning med tips om hur du skall handskas med den.

Vad avgör om en peruk ser naturlig ut?

•    Tunt och platt hårfäste i pannan som motsvarar hårets naturliga växtriktning.
•    Ingen volym vid hårfästen.
•    Naturlig glans genom användning av de rätta hårvårdsprodukterna.
•    Inget uppåtstående nackhår.
•    Naturligt utseende, hårfästen bakom öronen.
•    Naturlig hårvolym, d.v.s motsvarande kundens typ och hårvolym.

Vad är SUPER FRONT STYLE?

Super-Front Style är en revolutionerande hårfästesteknik (Super-Front) som möjliggör frisyrer med fri panna och utan lugg. Hårfästets material är speciellt utvecklat för damperuker. Det är mjukt och sjunker in i huden. Knuttekniken är så fin att håret ser ut som en naturlig hårväxt.

Vad är MONOFILAMENT STYLE?

Monofilament Style är Professionella peruker med handknutet monofilament-nät. De är speciellt tillverkade för medicinska behov, och uppfyller därför de allra högsta krav.

Kan jag ersätta förlorade bryn och ögonfransar?

Bryn och ögonfransar kan falla av och bli urglesade, tunnare. Vid din konsultation får du praktiska tips och råd om hur du ersätter bryn och fransar. Material till detta finns att handla i vår shop.

Finns sjalar mössor och turbaner att handla i salongens shop?

Praktiskt designade sjalar, turbaner och mössor och alla andra peruktillbehör finns att prova och köpa i salongen – prova och se vad som passar dig bäst!

Vad menas med begreppet ” Medicinsk peruk”?

CE-märkt vara. Från ide och kontrollerad produktionsprocess.

Ingen peruk du kan beställa via internet handel. Köp endast via konsultation av perukspecialist. ( Gäller inte huvudbonader)

Extra fokus på bekvämlighet.

Peruken ska vara så naturtrogen den bara kan för att kunna bäras av patient under en temporär tid eller som hel ersättning för de patienter som inte får tillbaka sitt hår.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor om ditt perukköp!